Aktualności -
Rozrywka
02.06.2016 |
Autor Cezary Wenda
Zapraszamy wszystkie restauracje i mieszkańców do zgłaszania się i zaprezentowania potraw podczas „Konkursu o Chochlę Prezydenta Miasta Ełku", który odbędzie się 12 czerwca na placu Jana Pawła II. Zgłoszenia restauratorów przyjmowane są do 3 czerwca. Natomiast ełccy pasjonaci gotowania, mogą zgłosić swój udział w konkursie na najlepszy wypiek do 7 czerwca. Więcej informacji na stronie internetowej ECK.
Konkurs o Chochlę Prezydenta Miasta Ełku odbędzie się 12 czerwca w godz. 15:00-18:00 na placu Jana Pawła II.
Tegoroczne zadanie restauratorów polega na dostarczeniu na Konkurs potrawy z wykorzystaniem produktów rynku lokalnego, w ramach rywalizacji „Kuchnia Mazurska".
Danie zgodne z ideą kuchni slow food. Regulamin i karta zgłoszenia dostępne na stronie www.eck.elk.pl
Zgłoszenia przyjmowane są do 3 czerwca 2016 r.W Konkursie mogą brać udział właściciele:
- gospodarstw agroturystycznych,
- osoby reprezentujące hotele i pensjonaty oraz lokale gastronomiczne z terenu powiatów ełckiego, giżyckiego, grajewskiego, piskiego, gołdapskiego, augustowskiego, oleckiego, łomżyńskiego.
Zwycięzca konkursu otrzyma symboliczną Chochlę Prezydenta Miasta Ełku oraz czek o wartości 3 tysięcy złotych brutto.W konkursie kulinarnym, oprócz restauratorów, mogą wziąć udział również ełczanie, pasjonaci gotowania i słodkich domowych wypieków.
RABARBAR

Zadanie konkursowe polega na dostarczeniu na konkurs wypieku domowej produkcji spełniającego formę deseru (np. ciastko, ciasto), do produkcji którego został użyty rabarbar. Karta zgłoszeniowa na stronie
www.eck.elk.plZgłoszenia przyjmowane są do 7 czerwca.Regulaminy konkursów oraz więcej informacji na:
www.eck.elk.pl