Aktualności - Rozrywka

IMG_7192mXI „Konkurs Kulinarny o Chochlę Prezydenta Miasta Ełku" już za nami. W głównym konkursie najlepsza okazała się Restauracja Masuria Arte, która zaprezentowała danie „Sandacz w trawie żubrowej". Natomiast w konkursie dla mieszkańców, zdaniem jurorów, najlepsze ciasta przygotowały Agnieszka Malinowska „Rabarbarowa Fantazja" oraz Paulina Niedźwiecka „Rabarbarowe Tiramisu".

12 czerwca na Placu Jana Pawła II odbył się XI „Konkurs Kulinarny o Chochlę Prezydenta Miasta Ełku" Zgromadzona publiczność obserwowała zmagania restauratorów i występy artystyczne oraz wzięła udział w degustacji potraw.

W Konkursie o Chochlę Prezydenta Miasta Ełku jury przyznało następujące nagrody:

Restauracje:
I miejsce
Symboliczną Chochlę Prezydenta oraz 3000 zł brutto, a także kupon od salonu VIVARTO na koszulę szytą na miarę dla szefa kuchni otrzymała Restauracja Masuria Arte Stacze k/Ełku za danie „Sandacz w trawie żubrowej" (składniki: sandacz smażony na maśle z Olecka podany na komosie białej, puree z ziemniaków, sos z trawy żubrowej).

Wyróżnienia
Trzy pozostałe restauracje (DOS PATOS z Ełku, FREGATA z Ełku, WENUS z Karwicy k. Pisza) otrzymały wyróżnienia i 1000 zł brutto każda oraz podarunki od firmy Zepter.

Konkurs dla mieszkańców - wypieki:
W konkursie udział wzięło 12 ciast. Jury wybrało ex aequo dwa I miejsca (nagroda: po 200 zł brutto) oraz dwa wyróżnienia (nagroda: po 100 zł brutto):

IMG_6794mIMG_6825mIMG_6881mIMG_6932mIMG_6964mIMG_7031mIMG_7192mIMG_7203m